maanantai 31. maaliskuuta 2014

Skotlanti

Lähde: wikimedia commons/ Dave Souza

Tästä vuodesta on tulossa huippu. En ole aiemmin pahemmin matkaillut ulkomailla, joten päätin sitten ottaa kerralla kiinni muutkin. Maaliskuun alussa ilmoittauduin mukaan ensi syksyn ainejärjestö-ekskursiolle Skotlantiin. Matka ajoittuu näillä näkymin välille 11.-19.9. Tiedossa on niin geologisia nähtävyyksiä, kuin viskitislaamoja (daa) ja tutustumista skotlantilaiseen kaupunkielämään. Matka ajoittuu samalla myös niin, että Skotlannissa ollaan samaan aikaan, kuin on historiallinen Skotlannin itsenäisyysäänestys. Jännä päästä seuraamaan tilannetta ihan paikanpäälle. 

Reissu on siis ainejärjestön järjestämä ja lähdemme sinne noin 20 geologin kokoonpanolla. Tarkoitus on ajella Edinbughista kohti pohjoista, jossa vietämme pari päivää. Sieltä sitten ajellaan takaisin Edinbughiin. Suurin osa yöpymisistä on ihan kaupunkialueella, joten mitään hc-telttaretkeä ei olla tällä kertaa tekemässä. Tulipahan taas yksi syy lisää tehdä vähän töitä enemmän kesällä. 

Ennen Skotlantia ja Islantia on kuitenkin syytä tutustua ihan rajojen sisäpuolella oleviin kohteisiin. Sen myötä otankin ensi sunnuntaina kenttäkurssin nimissä suunnaksi Kevon. Kevolla on tiedossa viikon kairausreissu, joten mikään hupimatka ei tällä kertaa ole tiedossa. Reissulta palatessa voikin sitten pikkuhiljaa aloittaa valmistautumisen Islantia varten, sekä kesää varten noin muutenkin. Tarkoituksena olisi koluta läpi taas ainakin kahdet festarit. Niitä odotan kesästä ehkä eniten, sillä viime kesänä ne jäivät väliin hääsäästämisen nimissä. 

2 kommenttia:

  1. Skotlanti on todella ihana maa ja Edinburgh aivan upea kaupunki, kaipaan sinne niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki Skotlannissa käyneet ovat todella paljon kehuneet maata ja erityisesti Edinburghia. Odotan kovasti jo tulevaa matkaa :)

      Poista