torstai 9. heinäkuuta 2015

Vaellukseen valmistautumista

Tiistai-iltana suuntasimme Pohjalaisen kanssa nenät kohti Forumin Scandinavian outdoor storea. Päämääränä oli kävellä kaupasta ulos uutuuttaan hohtavan teltan kanssa. En ole aikaisemmin ostanut "ihan omaa" telttaa, vaan olen ollut maastossa kaverien/ex-miehen jne. teltan kanssa. Kaikkea en ehtinyt etukäteen selvittää, joten telttaa googlailtaessa otin kriteeriksi vedenpitävyyden vakuuttuneena siitä, että kastuminen olisi kaikkein inhottavinta. 

Kevään aikana olimme jo lähes 100-varmasti päättäneet ostaa Fjällrävenin Akka 2-teltan. Alkukesästä tehdyn rinkkojen ostoretken yhteydessä silmiin sitten sattui Jack Wolfskinin North Bay II -tunneliteltta. Vesipilariarvoiksi valmistaja antoi pohjalle 10 000 ja päällikankaalle 4000. Pienen googlailun jälkeen oli päivänselvää, että kyseessä oli hurjan hyvät arvot. Fjällrävenin teltan kankailla vesipilariarvot ovat jotakuinkin samat. Painoeroa teltoilla oli jonkin verran, akan painaessa hiemat reilut 3 kiloa ja Wolfskinin teltan taas noin 4 kg. 

Suurin ero oli kuitenkin hinnassa. Wolfskinin teltta maksoi yli 200 € vähemmän. Toisaalta, usein halvan ostaminen tulee pitkässä juoksussa kalliiksi, kun ensin ostat halvan teltan, sitten keskihintaisen ja lopulta kyllästyneenä panostat laatuun hinnasta välittämättä. Googlailimme käyttökokemuksia Wolfskinin teltasta, emmekä ainakaan äkkiseltään törmänneet negatiivisiin kokemuksiin. Toki niitäkin varmasti on, mutta äkkigooglaamalla ei ainakaan tullut vastaan mitään negatiivista ryöppyä. Hyvä asia? Ehkä?

Pohdimme ja pohdimme. Lopulta päätimme ottaa riskin ja ostaa halvemman. Tiistaina mukaan siis lähti Wolfskinin North Bay II:nen. 

Ensimmäisen kerran telttaa lähdetään testaamaan heinäkuun lopussa. Minne? Se on vielä vähän auki. Lopullinen tulikoe onkin sitten elokuussa tehtävä vaellus Kilpisjärveltä Haltille ja takaisin. Tätä silmällä pitäen teltan lisäksi kaupasta tarttui mukaan Kilpisjärven ja Haltin alueen kartta. Seuraavaksi onkin edessä reitin päättäminen ja ruokahuollon suunnittelu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti