tiistai 1. maaliskuuta 2016

Iltapäiväkävelyllä


Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan mukavia ulkoilureittejä saattaa puolivahingossa löytää ihan vierestä. Ensi syksyn vaellusta silmällä pitäen olemme päättäneet ruveta liikkumaan enemmän, jotta myös kunto kohenisi. Kuukausi sitten haimme kotiamme sopivan lähellä sijaitsevalle kuntosalille kuukausikortit ja olemme käyneet siellä uskollisesti noin kaksi kertaa viikossa. Nyt mukaan on otettu myös kävely ja myöhemmin keväällä ainakin minä aloitan taas HIIT-treenin juosten. Vielä toistaiseksi en uskalla, koska tiet ovat niin jäiset. Kaadun kuitenkin ja onnistun murtamaan nilkan tai jotain (ne perinteiset kootut selitykset)

Eilinen iltapäiväkävely suuntautui Enäjärven rantaan. Kartan mukaan siellä piti olla lähinnä asuinaluetta, mutta iloksemme huomasimme, että rantaan oli jätetty myös ulkoilualuetta. Aivan ihana alue, jossa tulen kesällä juoksemaan monet kerrat. Matkalla huomasimme myös lintutornille osoittavan kyltin. Siihen loppuivat ”hyvät selitykset” sille, miksi tunnistan lintuja säälittävän vähän siihen nähden, kuinka paljon liikun luonnossa. Joten eikun kyttäämään lintuja kiikareiden ja lintukirjan kanssa, eipähän sitten enää tarvitse hävetä surkeaa lintutuntemusta. 

Reipas tunnin kävely järven rannalla piristi mieltä mukavasti.
Päiväretket ovat mukavia siinä, että mukaan otettavien tavaroiden määrä ja paino on hyvin vähäinen. Paljon tekee jo se, kun ei tarvitse kantaa mukana noin 4 kilon telttaa. Eikä tarvitse miettiä eväiden säilymisiä sen suuremmin. Seuraavaksi laitetaankin etsinnän alle kaikki lähellä sijaitsevat laavut ja tulentekopaikat, niin saadaan iltapäiväkävelyille myös eväät mukaan. Nuuksiossahan niitä on tietysti pilvin pimein, mutta olisi mukavaa löytää laavuja ja tulentekopaikkoja lähempääkin. Olisi mukavaa, että laavulle pääsisi ihan vain kävellen, ilman määrittelemätöntä automatkaa sitä ennen.

Samoin olemme kartoittaneet myös muita Uudenmaan retkeilykohteita tulevaa kesää varten. Nuuksio on ihana, mutta välillä olisi ihan kiva käydä muuallakin. Etenkin kesäaikaan, jolloin Nuuksiossa on paljon väkeä. Sipoonkorpeen suuntaamme varmaankin jo tässä kevään aikana. Pitäähän uusien makuupussien lämmönpitävyys testata ennen vaellusta. Tosin sitä ennen täytyy hankkia se pussi. Jotain ideaa pussista on saatu googlaamalla. Mitään en kuitenkaan osta, ennen kuin olen sen nähnyt livenä ja päässyt hypistelemään. Mitä kuuluu Haltin vaellukselle? Olemme hieman suunnitelleet mahdollisia ruokia, sekä pääpiirteissään päättäneet vaellusreitin. Näistä lisää ensi kerralla. 

Järven jääkin näytti kestävän, mutta pidemmälle ei enää uskallettu mennä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti