tiistai 9. toukokuuta 2017

Hoi kevät, missä olet?


Toukokuista telttaretkeä suunnitellessamme laskeskelimme, että toukokuun puolivälin tienoilla viimeistään pitäisi kevään olla jo pitkällä. Emme ihan arvanneet, että vappua juhlittaisiin lumi- ja räntäsateessa ja että kevät sitä myöten myöhästyisi useammalla viikolla. Käsivarressa karaistuneina emme kuitenkaan ryhtyneet perumaan ensi viikonlopulle suunniteltua reissua, vaan pakkaamme mukaan lämmintä vaatetta, tarpeeksi lämmintä ruokaa ja suuntaamme yhdessä Kuopion vahvistuksen kanssa Isojärven kansallispuistoon Kuhmoisiin. 

Viileän sään vuoksi eteen on tullut uuden makuualustan hankinta ASAP, sillä toisin kuin Haltilla, tällä kertaa en todellakaan ajatellut palella koko viikonloppua. Sain vaeltavalta tutultani vinkiksi, että heidän ostamansa Expedin Synmat – alustat ovat osoittautuneet hinta-laatu – suhteiltaan hyviksi. Tuttavani hankkima alusta on kuulemma ollut kestävä ja pitänyt lämpimänä. Vinkistä viisastuneena olen googlaillut Expedin makuualustoja, niiden ominaisuuksia ja hintoja. Exped Synmat Basic vaikuttaisi ominaisuuksiltaan juuri sopivalta. Hintaa alustalle tulee noin 100 €:n verran, mutta toisaalta sen luvataan pitävän lämpimänä noin -10 asteeseen saakka, minkä uskoisin olevan ihan riittävästi keväästä syksyyn vaeltavalle. 

Exped Synmat Basic

Vaelluskenkiä olemme käyneet töllistelemässä jo pariinkin otteeseen. Viimeisimmällä kerralla satuimme juuri oikeaan aikaan Forumin Scandinavian Outdoorstoreen. Siellä oli hiljaista ja saimme meitä neuvomaan vaelluskenkiin erikoistuneen myyjän. Kerroimme mitä haluamme uusilta vaelluskengiltä ja ryhdyimme sovittamaan. Lähes välittömästi oli selvää, että ennalta suunnittelemamme vaelluskenkäbudjetti oli auttamatta liian pieni. En enää aivan muista kaikkia niitä kenkiä, joita sovitin. Viimeisenä käteeni lyötiin Lowan Mauriat, enkä ole sen jälkeen parempia löytänyt mistään. Kaupassa kenkää kokeillessani minua jäi kuitenkin hieman epäilyttämään, onko kenkä kuitenkaan riittävän järeä hankalaan maastoon. Tiedustelin asiaa suurelta tietäjältä, googlelta. Lopputuloksena kengän pitäisi olla minun käyttööni aivan riittävä. Kunhan palkkapäivä koittaa, käyn hakemassa sellaiset itselleni.
Lowa Mauria W GTX
Kadun tätä varmaan vielä, mutta uusia kuorihousuja en sen sijaan ole vielä ajatellut ostaa. Ne hankitaan sitten hieman lähempänä Kevon vaellusta, sillä toisin kuin kengät, kuorihousuja ei juuri tarvitse sisään ajaa. Kenkien kanssa taas on käveltävä riittävästi, jotta ne muotoutuvat omaan jalkaan sopiviksi, eivät hankaa eivätkä paina mistään. Samalla huomaa sen, jos kaupassa hyvältä tuntuva kenkä ei istukaan jalkaan riittävän hyvin ja tarvitaan esimerkiksi lisäpohjallisia tai muunlaista tukea. 

Toisin kuin Haltille lähtiessä, ensi viikonlopuksi emme ole tehneet juurikaan suunnitelmia esimerkiksi reitin suhteen. Päätimme tavata Heretyn paikoitusalueella ja lähteä siitä liikkeelle fiilispohjalla. Pienen selvittelyn tuloksena totesimme, että Isojärvellä on geologista nähtävää, aarniometsää, lintuja ja vaikka mitä. Nähtävää on niin paljon, että hyvälläkään suunnitellulla tuskin ehtisimme nähdä aivan kaikkea yhden viikonlopun aikana. Käymme pällistelemässä kaikkea sitä, mikä tuntuu kiinnostavalta juuri sillä hetkellä. Olkoonkin, että näin etukäteen haluaisin ehdottomasti nähdä jälkiä Isojärvellä työtään tekevästä metsurista, majavasta. 


Koska kyse on vain kahden yön mittaisesta pienestä telttailuretkestä, emme ole ottaneet suuria paineita ruokailun suhteen. Painoa rinkassa ei pitäisi olla kovinkaan paljon, joten emme ole kiireisen arjen keskellä ruvenneet kuivaamaan sitten yhtään mitään. Kasvikuivuri kaivetaan taas kaapin perältä muutamaa viikkoa ennen Kevolle lähtöä. Isojärvellä olemme suunnitelleet syövämme ainakin Haltilla hyviksi todettuja italianpataa ja linssikeittoa. Aamupalaksi ajattelimme puuroa ja lisäksi ehkäpä leipää. Proteiinijauhetta voisi sekoittaa puuron joukkoon, jolloin aamupalalla jaksaisi taapertaa hieman pidempään. Ehkä. Ainakin sitä kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti