lauantai 26. heinäkuuta 2014

Huh hellettä

Sanottakoon nyt heti ensimmäiseksi, että minä en ole mikään kesäihminen. Mielestäni sopiva lämpötila on +10 - +15 astetta. Mieluiten kuitenkin ulkoilen raikkaassa pakkassäässä. Pidän lumesta ja kylmästä ilmasta, olen siis ihan ehdottomasti talvi-ihmisiä. En nyt kuitenkaan suoranaisesti vihaa mitään vuoden aikaa. En vain pidä helteistä, enkä sen suuremmin myöskään ötököistä ja molempia kesäisin yleensä on ihan riittämiin. 

Kesähelteillä sen sijaan sairastamani reuma kyllä juhlii. Nivelet on turvoksissa ja joka paikkaan särkee ja sattuu. Tosi kivaa siis. En kuitenkaan yleisesti ottaen anna olosuhteiden lannistaa, vaan paahdan eteenpäin silti. Olen vakaasti päättänyt, että vaikka tuo kivireki mukana jatkuvasti onkin, en suostu alistumaan. Terveellisesti syömällä ja liikkumalla pysyy vireystasokin edes kohtalaisena. Ainoana ikävänä asiana tänä kesänä on tullut aurinkoihottuma, joka mitä ilmeisimmin johtuu talvella aloitetusta lääkityksestä. Ei se vaarallista ole (lähinnä esteettinen haitta), mutta häiritsee olemassaolollaan minua kuitenkin. 

Anyway, treeni kulkee olosuhteista huolimatta ihan kivasti. Salilla on edes auttava ilmastointi, joten siellä ei ole ihan yhtä kuuma, kuin ulkona. Hiitti on ollut vähän raskasta +30 asteen lämpötilassa. Jos ei muuta, niin ainakin siinä saa ihan tosissaan hikoilla! Treenin kaveriksi otettiin heinäkuun alusta alkanut dieetti. Ei mikään ihmeellinen ja maailmoja mullistava, mutta ostin ihan oikeasti keittiövaa'ankin sitä varten. Tarkoitus on ollut, että annoskokoja säädetään siten, että päivässä tulee syötyä noin 1200 kcal. Oikein koostettuna nälkää ei kuitenkaan ole tarvinnut nähdä. Pt Annekin pääsi töihin tehdessään minulle ihan tarkan ruokavalion tuota varten. Orjallisesti olen grammalleen tuota ruokavaliota nyt noudattanut nyt kohta neljä viikkoa. 

Dieetin mukanaan tuomat tulokset ovat yllättäneet minut ihan ällikällä. Tällä hetkellä, neljässä viikossa on tipahtanut lähes 3 kg! Vielä toinen samanmoinen ja sitten voin sanoa päässeeni tavoitteeseen. Mutta kuten moni painoa joskus tiputtanut varmasti tietää, ei se laihdutus lopulta niin kovin vaikeaa ole, vaan se saavutetun painon ylläpitäminen! Tarkoitus olisi kuitenkin, että tiputetut kilot myös pysyvät poissa. 

Dieetin aikana olen kokeillut muutama aamuna Poromiehen muijan blogista bongaamaani tuorepuuroa. Ihanan herkullista ja kaikenlisäksi helppo ja nopea aamupala! Puuron laitetaan edellisenä iltana ja sen annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla se onkin sitten valmista syötäväksi vaikkapa tuoreiden mansikoiden kanssa. 


Tuorepuuro
1:lle

1,5 dl maustamatonta jogurttia
1 dl marjoja
1 dl kaurahiutaleita
1/4 dl leseitä
1/2 dl pähkinöitä

Sekoita aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Puuron kanssa sopii mainiosti tuoreet marjat tai vaikkapa marjakiisseli.

Ensi viikonloppuna edessä on kesäinen viikonloppuvaellus Nuuksioon. Sitä varten tänään ostettiin miehelle rinkka ja minulle makuupussi. En millään malttaisi odottaa vielä viikkoa, että pääsee irtautumaan arjesta hetkeksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti