sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kuntotestiä ja juhannus

Viikko on kulunut kiireisissä merkeissä. Aamulla töihin, töistä salille tai lenkille, ruokaa, pyykkäystä ja niin edelleen. Jossain välissä on ehtinyt yöunetkin nukkua. Vaikka tällä hetkellä tekemäni siivoustyö onkin aika fyysistä, saa salilla käynnistä ja lenkkeilystä silti lisävirtaa päiviin. Jokinsortin masokismia siis lienee ilmassa, kun yrittää vakuuttaa kaverit siitä, että itsensä rääkkäämisestä Ihan Oikeesti tulee hyvä olo. 

Keskiviikkona päästiin pitkästä aikaa pt Annen kanssa yhtäaikaa salille. Ohjelmassa oli uuden saliohjelman läpikäyntiä sekä kuntotesti. HUI! En ole koskaan pitänyt minkään valtakunnan testeistä (enkä tenteistä), mutta on ne silti hyvä mittari sille, miten kunto kehittyy. Sitä paitsi, tekee välillä ihan hyvää huomata, että kehitystä tapahtuu muutenkin, kuin vyötärön kaventumisena yms. Tällä kertaa kuntotesti oli yksinkertainen, tee 30 vatsaa, 30 kyykkyä ja 30 punnerrusta niin nopeasti, kuin pystyy. Aikaa meni 2 minuuttia ja 3 sekuntia. Olin positiivisen yllättynyt tulokseen. Kuukauden päästä katsellaan tilannetta uudestaan. Puoli vuotta sitten 30 punnerruksen tekeminenkään ei varmaan olisi onnistunut. 

Saliohjelmassa keskitytään tällä kertaa lihaskestävyyteen. Tämä tarkoittaa pieniä painoja ja paljon toistoa. Hiki siis tulee ja viimeisten toistojen aikana ihan totta sattuu. Toisaalta sitä lihasten polttelua on jopa välillä kaivannutkin. Ohjelmani koostuu tällä hetkellä niin sanotuista pattereista. Patterissa yhteen sarjaan kuuluu aina pari erilaista liikettä. Esimerkiksi ensimmäisessä patterissa ohjelmassani on ylätalja (20 kg) ja punnerrukset. Toistoja on 25 ja sarja tehdään kolme kertaa. Sarjojen välillä on puolen minuutin tauko (joka parin sarjan jälkeen alkaa tuntua ihan vain vittuilulta). Ohjelmassa on neljä patteria, eli ei ihan julmetusti liikkeitä, mutta viimeisten sarjojen jälkeen on myös olo, ettei yhtään enempää enää pystyisikään. 

Muutoin juhannus onkin mennyt hyvin rauhallisissa merkeissä. Olemme olleet ihan vain kotona, sillä pitkä työrupeama on vaatinut veronsa. Lepo on tehnyt ihmeitä. Sitä paitsi, pakko myöntää että sade ja +10 asteen lämpötila ei myöskään mitenkään houkutellut mökkeilemään. Ulkoa on kuitenkin käännytty ja juoksemaankin varmaan pitäisi vielä mennä. 

Mökkeilyn sijaan olen tuijotellut parvekeviljelmiäni odotellen, että sieltä jotain pilkistäisi. Tällä hetkellä parvekkeella on tomaattia, salaattia, ruohosipulia, basilikaa, tilliä ja vihanneskrassia. Vielä on menossa joka vuotinen perunakin ämpäriin. Ainakin aikaisempina vuosina viljelmät ovat olleet yllättävänkin satoisia. Tänä vuonna ostettiin aiemmasta poiketen myös parvekekukkasia silmäniloksi. 

Siinä niitä parvekekukkasia nyt sitten on. Meidän parvekkeelle
paistaa aurinko lähes koko päivän, joten siellä on helppo kasvattaa
milloin mitäkin, kunhan muistaa kastella riittävästi.
Kuplan vannekin pääsi hyötykäyttöön.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti